Algemene vragen

Toon het antwoord Hoe kan ik mijn reis plannen?

Gebruik hiervoor de routeplanner bij de kaart op de homepage van RotterdamOnderweg.nl. Deze planner werkt voor de auto, het ov, de fiets of wanneer je te voet gaat.

Toon het antwoord Waar kan ik mijn vragen, tips of klachten kwijt?

Je kunt je tips en klachten achter laten via Facebook, Twitter of door te mailen naar Onderweg@rotterdam.nl.

Vragen over werkzaamheden en omleidingen

Toon het antwoord Hoe kom ik erachter hoe lang werkzaamheden duren?

Dit vind je op RotterdamOnderweg.nl onder het kopje ‘Omleidingen’. Hier staat alle informatie over grote werkzaamheden die op dit moment plaats vinden. Heb je een vraag over werk dat niet op de website staat? Vraag het ons via Twitter, Facebook of de contactpagina. We zoeken het dan graag voor je uit.

Toon het antwoord Houden jullie wel rekening met de bereikbaarheid tijdens werkzaamheden?

Ja, bij werkzaamheden wordt altijd gekeken hoe de hinder voor het verkeer zo veel mogelijk beperkt kan worden. Maar overlast is nu eenmaal niet altijd te voorkomen. Hou Rotterdam Onderweg daarom goed in de gaten en als je vragen hebt, stel ze gerust!

Toon het antwoord Waar vind ik alle omleidingen in de stad?

De grote projecten vind je op RotterdamOnderweg.nl. Je kunt hiervoor terecht bij de kaart op de homepage en bij de pagina ‘Omleidingen’. Heb je een vraag over werk dat niet op de website staat? Vraag het ons via Twitter, Facebook of Onderweg@rotterdam.nl. We zoeken het dan graag voor je uit.

Toon het antwoord Waarom wordt er altijd aan de weg gewerkt?

In een grote, drukke stad als Rotterdam zijn werkzaamheden nu eenmaal onvermijdelijk. Per jaar vinden er zo’n 12.000 werkzaamheden en evenementen plaats. Van heel groot (neem de renovatie van de Maastunnel) tot heel klein (bomen snoeien langs de weg) – het moet allemaal gebeuren. Zo houdt de gemeente de wegen veilig en blijft er ruimte voor het alsmaar groeiende aantal weggebruikers.

Vragen over de verkeerscamera's

Toon het antwoord Waar kan ik melden dat een verkeerscamera niet werkt?

Als de camera’s niet doen wat ze moeten doen, horen we dat heel graag. Laat het ons weten via Facebook, Twitter of door te mailen naar Onderweg@rotterdam.nl.

Toon het antwoord Waarom zijn de beelden van de verkeerscamera's openbaar?

De beelden van de verkeerscamera’s zijn openbaar zodat je actueel kunt zien hoe druk het is op de weg. Je kunt je hierdoor beter voorbereiden op je reis.

Toon het antwoord Wordt mijn privacy niet geschonden door de verkeerscamera's?

Nee, de camera’s hangen zo hoog dat personen en kentekens niet duidelijk zichtbaar zijn. Bepaalde gebouwen zijn op verzoek onscherp gemaakt. Ook worden de beelden van de camera’s niet opgeslagen.

Vragen over de renovatie van de Maastunnel

Toon het antwoord Aan welke kant is de Maastunnel afgesloten?

De tunnel is 2 jaar dicht richting Zuid. Dit komt doordat het Erasmus MC altijd bereikbaar moet blijven. Het eerste jaar wordt de ene tunnelbuis aangepakt, het tweede jaar de andere. Hoewel halverwege van tunnelbuis wordt gewisseld, blijft de rijrichting altijd hetzelfde.

Toon het antwoord Heb ik met de fiets last van de werkzaamheden?

Nee, met die fiets heb je geen last van de werkzaamheden. Pas in 2019 worden de voetgangers- en fietstunnel aangepakt. Maar ook dan kan je gewoon door de tunnel blijven fietsen.

Toon het antwoord Hoe moet ik omrijden?

De kortste route is via de Erasmusbrug, maar deze is ook het drukst. Je kunt het beste omrijden via de Willemsbrug of de Ring

Toon het antwoord Hoelang duurt de afsluiting van de Maastunnel?

De afsluiting duurt in totaal 2 jaar.

Toon het antwoord Waarom is de Maastunnel dicht?

De Maastunnel wordt in twee jaar tijd helemaal gerenoveerd en gerestaureerd. Het is de oudste tunnel van ons land en heeft een flinke opknapbeurt nodig. Zo moet de aantasting van het beton hersteld worden en moet de Maastunnel in 2019 voldoen aan de nieuwe eisen op gebied van veiligheid. De tunnel krijgt nieuw wegdek, betere vluchtroutes en nieuwe ventilatie. Ook worden de tegeltjes vervangen en komt er nieuw LED-licht.

Vragen over de renovatie van de Coolsingel

Toon het antwoord Heb ik met de fiets last van de werkzaamheden?

Nee, het fietsverkeer ondervindt geen hinder aan de aan de werkzaamheden.

Toon het antwoord Hoe moet ik omrijden?

Er is op het moment geen afsluiting, dus je hoeft niet om te rijden. Wanneer dit wel moet, kun je dit vinden onder het kopje ‘Omleidingen’ op deze site.

Toon het antwoord Hoelang duren de werkzaamheden aan de Coolsingel?

De werkzaamheden duren tot eind 2020

Toon het antwoord Is de Coolsingel afgesloten?

Op dit moment is de Coolsingel niet afgesloten. Er wordt nu voornamelijk onder de grond gewerkt. In april 2018 begint het werk op straat.

Toon het antwoord Wat wordt er gedaan aan de Coolsingel?

De Coolsingel en het gebied eromheen krijgt een heel nieuw uiterlijk. Een ruime, groene en fraai vormgegeven stadsboulevard met monumentale allure door de prachtige gebouwen, de bestrating en nieuwe ornamenten.

Vragen over de herinrichting van de Brede Hilledijk

Toon het antwoord Hoe moet ik omrijden?

Het verkeer dat de wijk uit rijdt, wordt omgeleid via de Maashavenstraat en Maashaven Noordzijde of via de Silostraat en de Rijnhaven Zuidzijde.

Toon het antwoord Hoelang duren de werkzaamheden aan de Brede Hilledijk?

De werkzaamheden duren tot 23 augustus 2019.

Toon het antwoord Is de weg afgesloten?

De Brede Hilledijk is in één richting dicht tussen de Maashavenstraat en de Bananenstraat. De weg is afgesloten richting de Bananenstraat. In de richting van de Maashavenstraat is de Brede Hilledijk wel open.

Toon het antwoord Moet ik op de fiets ook omrijden?

Nee, fietsers ondervinden geen last van de werkzaamheden.

Toon het antwoord Wat wordt er aan de Brede Hilledijk gedaan?

De Brede Hilledijk krijgt een nieuwe inrichting.